۴ دلیل کندی سرعت وای فای و روش های افزایش سرعت آن

سیگنال وای فای

 

فناوری وای فای ، این امکان را به کاربران داده است تا بدون نیاز به اتصال سیم به مودم و تا فواصل مشخصی ، بتوانند از اینترنت استفاده کنند. اما در کنار مزیت های بسیار آن ، مشکلاتی نیز از جمله وصل نشدن کاربران به وای فای ، کندی سرعت ، قطعی و وصلی و… وجود دارد که در اغلب موارد یافتن علت اصلی کمی دشوار است. از این رو تصمیم گرفتیم در این پست ، علل اصلی کندی سرعت وای فای را بررسی کنیم تا در صورتی که با این مشکل مواجه شدید ، بتوانید خودتان آن را برطرف کنید.

 

چرا سرعت سیگنال وای فای کند است؟ روش ها افزایش سرعت وای فای

۴ Reasons Why Your Wi-Fi Is So Slow

این امواج ، که قبلا در مورد مضر بودن یا نبودن آنها برای انسان در انزل وب صحبت کردیم ، اطلاعات را بر بستر دو فرکانس استاندارد ۲ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز منتقل می کند. مودم های وای فای نیز معمولا دو فرکانس را جست وجو می کنند و آن که از کیفیت بهتری برخوردار باشد ، انتخاب می کنند.

دلایلی که برای کاهش سرعت وای فای می توان بررسی کرد عبارتند از:

محل قرارگیری مودم

برای قرار دادن مودم ، باید به فاکتورهای مختلفی توجه داشته باشید:

ارتفاع

مودم را ترجیحا روی زمین و سطوح کم ارتفاع قرار ندهید. سعی کنید که دستگاه خود را در بالاترین سطح موجود بگذارید و از قرار دادن اشیای مختلف جلوی  مودم خودداری کنید.

اشیای اطراف مودم

دقت داشته باشید که مودم خود را در مکان هایی قرار دهید که توسط دیوار های بتنی و به طور کلی مانع های بزرگ ، بلاک نشود. نمی توان انتظار داشت که از پشت دیوار های بتنی ، امواج خوبی ار وای فای را دریافت کنیم.

همچنین از قرار دادن مودم در اطراف وسایلی الکتریکی  بپرهیزید.

فاصله تا مودم

فاصله ی شما از دستگاه ، روی سرعت وای فای موثر است. سعی کنید که دستگاه را در نزدیک ترین نقطه نسبت به خود قرار دهید. همچنین اگر فضای مدنظر شما بزرگ است ، مودم را در مرکز محل قرار دهید. مودم امواج را به صورت گردشی و در ۳۶۰ درجه ، ساطع می کند.

 

بیشتر بخوانید: روش های ایجاد امنیت در شبکه های کامپیوتری

 

تنظیمات وایرلس و نویز دستگاه

آیا می دانستید که در نزدیک ترین فاصله نسبت به شما ، امواج دستگاه های دور از شما قرار دارند و به طور کلی هرجا که پا می گذاریم ، انبوهی از امواج در آن موجود دارد؟

با توجه به این موضوع ، می توان دریافت که امکان تداخل امواج وای فای با وای فای خانگی وجود دارد و این تداخل ، یکی از علل رایج افت سرعت وای فای است.

 

اما چه امواجی با وای فای شما تداخل می کنند؟

امواج مایکروویو

امواج مایکرویو با امواج وای فای تداخل زیادی داردند. علت اصلی آن ، نزدیکی فرکانسی است که در آن ، هر دو دستگاه مدیریت میشوند.  البته مایکروویو های زیادی وجود دارند که بدنه ی آن ها به خوبی عایق شده است و مشکلی از این جهت ایجاد نمی کند. اما برخی به علت ضعف در پوشش داخلی ، امواج را به خارج  گسیل می کنند.

امواج بلوتوث

یکی دیگر از امواج بی سیمی که با وای فای تداخل دارد ، بلوتوث است. بلوتوث در فرکانسی حدود ۲٫۴ گیگاهرتز مدیریت میشود که به وای فای نزدیک است. برای جلوگیری از این تداخل ، دستگاه ها به صورت نرمال سیگنال ها را میان ۷۰ کانال جا به جا می کنند. این عدد را به صورت دستی تا ۱۶۰۰ در هر ثانیه تغییر دهید تا این تداخل به حداقل برسد. با این حال سعی کنید که مودم روتر شما از دستگاه هایی که امواج بلوتوث را گسیل می کنند دور باشد.

ریسه های تزیینی

لامپ های تزیینی کوچکی به شکل ریسه در مکان های مختلف استفاده میشوند ، می توانند با ایجاد فیلد های الکتریکی ، با وای فای تداخل کنند. این اختلال زمانی که لامپ های شما چشمک زن باشند بیشتر میشود.

بهتر است مودم را از این چراغ ها دور نگه دارید.

 

همسایه ها

یکی از مسائلی که سبب افت سرعت وای فای میشود ، تداخل امواج وای فای ساختمان هایی است که ساکنان زیادی دارد ؛ مثلا آپارتمان ها و برج ها

در ساختمان های نزدیک به هم ، احتمال تداخل دو مودمی که در یک زمان ، سیگنال هایی را به یک کانال برای پخش شدن ارسال می کنند ، زیاد است. در این مواقع بهترین راه حل ، انتخاب کانال مناسب در تنظیمات مودم است. البته در مودم های جدیدتر ، سرچ کانال به صورت اتوماتیک انجام میشود و نیازی به انجام این کار به صورت دستی نیست.

نکته ی دیگری که در مورد همسایه ها و افرادی که در مجاورت شما زندگی می کنند وجود دارد ، احتمال استفاده آن ها از وای فای شما است. هر بار که افراد سعی می کنند به وای فای شما وصل شوند ، تا حدودی از سرعت شما برای لحظاتی کاسته میشود تا آن کاربر به شبکه ی وای فای شما وصل شود. بنابراین بهتر است که اولا پسورد های ایمنی را برای وای فای خود انتخاب کنید ، ثانیا مودم خود را به صورت دوره ای ریست و آپدیت کنید. در صورت نیاز می توانید با مطالعه چگونگی کنترل حجم وایرلس مهمان ، از مصرف اینترنت توسط افراد مهمان و کاهش سرعت ، جلوگیری کنید.

 

نحوه استفاده از اینترنت

این که شما چه طور از حجم اینترنت خود استفاده کنید ، روی سرعت شما تاثیر دارد. مثلا وقتی در حال دانلود کردن فایل های زیادی با کامپیوتر خود هستید ، توقع نداشته باشید که سرعت وای فای شما همانند زمانی که دانلود قطع شده است ، باشد. گاهی نیز برخی از بخش هایی که به صورت خودکار به روزرسانی میشوند ، ممکن است سبب کاهش سرعت شما شوند. این مورد را نیز نظیر اشتباهات رایجی که حین کار با کامپیوتر انجام می دهیم را به یاد داشته باشید.

همچنین افرادی که در شبکه ی وای فای شما فعالیت دارند ، روی سرعت وای فای شما موثر اند. هر چه قدر که دستگاه های بیشتری به یک وای فای وصل باشد ، تقسیم پهنای باند بیشتری صورت میگیرد و این به معنای افت سرعت است.

برای اطلاع کامل از دلایل کند بودن اینترنت خود مطلب قبلی ما در مورد چرا حجم اینترنت زود تمام میشود ؟ روش های جلوگیری از مصرف حجم اینترنت حتما بخوانید

در نهایت اگر تمامی موارد ذکر شده را انجام داده اید ، به صورت خلاصه به نکات زیر برای دریافت مناسب تر سیگنال توجه کنید:

  • مودم را در ارتفاع ، دور از اشیا و مکانی که بیشتر افراد در آن تجمع می کنند قرار دهید.
  • مودم را از وسایل الکتریکی دور نگه دارید و کانال مناسب را برای مودم در تنظیمات دستگاه انتخاب کنید.
  • مودم را همواره به روز نگه دارید و از دانلود فایل های حجیم به صورت همزمان که سبب کاهش چشمگیر سرعت وای فای میشود خودداری کنید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت ارتباط با ما مراجعه نمایید.

One Reply to “۴ دلیل کندی سرعت وای فای و روش های افزایش سرعت آن”

  1. دیریتی مودم ADSL ، آیا من اصلا Noise دارم ؟
    وارد کنسول مدیریتی روتر یا مودم ADSL خودتان بشوید و به دنبال صفحه ای به نام Status یا Statistics بگردید. در این صفحه خود مودم ADSL به شما وضعیت کلی سلامت دستگاه و Noise و همچنین بسیاری دیگر از فاکتورها را نمایش می دهد. اما مهمترین چیزی که در این قسمت برای مهم است دو فاکتور Link Attenuation و SNR یا Noise Margin است که بایستی به درستی بررسی شوند.

    پارامتر Link Attenuation شاخص میزان تضعیف یا میرایی سیگنال در خط تلفن شما است ، شاخص SNR مخفف کلمه های Signal To Noise Ratio است که به معنی میزان سیگنال مفید در مقایسه با سیگنال مزاحم یا Noise را نشان می دهد. در این میان از همه مهمتر شاخص SNR است که هم برای آپلود و هم برای دانلود بصورت Upstream و Downstream به شما نمایش داده می شود.

    کم کردن نویز خط اینترنت ADSL
    در واقع اگر می خواهیم بدانیم خط اینترنت ADSL ما Noise دارد یا خیر این شاخص را بایستی مشاهده کنیم. هر چقدر SNR شما عدد بالاتری باشد نمایانگر سرعت و کیفیت بهتر خط شما است. اگر SNR شما عدد 12 باشد ، خط تلفن شما Noise زیادی دارد و اصلا کیفیت مناسبی ندارد ، اگر این عدد 20 باشد یعنی کیفیت در حد مناسب و قابل تحمل است اما اگر SNR ما عددی بالا مثل 30 تا 36 را نشان بدهد یعنی خط تلفن ADSL شما ITPRO است.

    شاخص بعدی همانطور که گفتیم Line Attenuation یا تضعیف سیگنال در خط است که طبیعتا هر چقدر این عدد پایینتر باشد بهتر است ، برای مثال اگر خط تلفن شما دارای Line Attenuation ای برابر یا پایینتر از 20 باشد قطعا خط تلفن شما ITPRO است ، اگر بین 20 تا 50 باشد خط تلفن شما عادی و بهتر بگوییم قابل تحمل است و اگر این عدد بالاتر از 50 باشد شما قطعا مشکل جدی در خط تلفن دارید و Noise زیادی بر روی خط شما وجود دارد.

    حالا مطمئن شدم که خط ADSL من Noise دارد چه کار کنم ؟
    1- ممکن است Splitter یا همان دستگاه دو شاخه ای که یکی از شاخه های آن به تلفن و یکی دیگر به مودم ADSL شما متصل می شود به مشکل خورده باشد ، یک Splitter دیگر تهیه کنید و سپس تست کنید ببینید موارد بالا درست شده است یا خیر ، یکی از وظیفه های مهم این دستگاه تفیکیک کردن همین Noise و تداخل سیگنال است. در واقع این Splitter است که صدا را از داده های اینترنت جدا می کند تصویر زیر یک Splitter است.

    کاربرد Splitter در اینترنت ADSL و کاهش دادن نویز خط تلفن
    2- تلفن منزل را بردارید و گوش کنید ، اگر صدای خرخر شنیدید بنابراین ممکن است مشکل از خط تلفن داخلی منزل باشد ، سیم های تلفن را دنبال کنید و ببینید از چه جاهایی عبور کرده اند ، مطمئن شوید که این سیم ها دارای اتصالی با همدیگر نیستند و کاملا روکش مناسب دارند ، احتمال این وجود دارد که در محل اتصال دو سیم از بیرون به داخل که معمولا با نوار چسب انجام می شود این اتفاق رخ داده باشد.

    مطمئن شوید که سیم تلفن شما از کنار کابل برق ، به ویژه کابل های فشار قوی یا سه فاز عبور نکرده باشد ، ممکن است در ساختمان شما سیم تلفن را در کنار سیم برق از درون یک داکت عبور داده باشند. حدالقمدور از سیم تلفن های مفتولی مسی ( نه آلومینیومی ) با روکش فلزی Noise گیر استفاده کنید.

    کم کردن نویز اینترنت ADSL
    3- محل عبور سیم تلفن در ساختمان را بررسی کنید که از کنار مواردی مثل آسانسور ، مایکروویو ، هیتر برقی و هرگونه دستگاهی که مستعد ایجاد Noise است عبور نکرده باشد ، عبور کردن سیم تلفن بصورت روکار در ساختمان و پوسیدگی سیم هم می تواند از عوامل ایجاد Noise باشد حتی ممکن است به دلیل پوسیدگی آب باران درون آنها برود. دقت کنید که طولانی شدن طول سیم تلفن نیز ممکن است از دلایل بروز Noise بر روی خطوط ADSL شما باشد.

    کاهش نویز در خطوط اینترنتی ADSL
    4- خطوط تلفن خود را بررسی کنید ، دستگاه هایی مثل Fax یا Caller ID یا حتی دستگاه های تلفن بیسیم و سه راهی های برق و تلفن نیز می توانند باعث ایجاد Noise بر روی خط تلفن شما بشوند ، وجود دستگاه های کارت خوان ، صفر بند و … هم می تواند به تنهایی باعث ایجاد Noise در خطوط ADSL شوند. دقت کنید نزدیک بودن گوشی موبایل به مودم ADSL نیز می تواند باعث ایجاد Noise در خطوط شما شود.

    وب سایت توسینسو
    5- اگر در کنار مودم ADSL خودتان به جای استفاده از سه راهی های کوچک از سه راهی های برق دارای کابل بلند استفاده کرده اید و این کابل ها را درون هم گرد کرده اید ، حتی ممکن است کابل شبکه باشد که در کنار هم گرد شده باشند ، با توجه به اینکه درون این کابل ها برق وجود دارد ممکن است باعث ایجاد میدان مغناطیسی و در نهایت ایجاد Noise بر روی خطوط ADSL شما شوند. ترجیحا اگر می توانید از سه راهی های کوچک استفاده کنید ، از کابل های با اندازه مناسب استفاده کنید و در صورت اجبار از فویل آلومینیومی برای ایزوله کردن این کابل ها استفاده کنید.

    کم کردن نویز خطوط اینترنت ADSL
    6- Firmware یا نرم افزار مودم ADSL خودتان را به جدیدترین نسخه بروز رسانی کنید ، توجه کنید که بسترهای مخابراتی و سرویس های ADSL جدید ممکن است با مودم ADSL قدیمی شما سازگاری نداشته باشند ، ترجیحا از همان روتر یا مودم ADSL ای استفاده کنید که ISP شما آن را توصیه کرده است.

    کاهش میزان Noise در خطوط ADSL
    همه موارد بالا را تست کردم اما همچنان قطعی و وصلی و کندی سرعت دارم !
    1- ممکن است این مشکل موقتی بوده و به دلیل تعمیرات خطوط مخابرات یا ISP باشد چند ساعت یا چند رو تحمل کنید

    2- ممکن است در شبکه یا سیستم شما ویروسی وجود داشته باشد که بدون اطلاع شما ترافیک اینترنت را هدر می دهد

    3- ممکن است یکی از کاربران شبکه شما از نرم افزارهای دانلود پر سرعت استفاده کند و سرعت شما کاهش پیدا کند ITPRO باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *