منظور از هاست و دامنه چیست؟

هاست چیست؟

هاست در اصطلاح به معنای میزبان می باشد. Host به فضایی گفته می‌شود که داده‌ها و کدهای وب‌ سایت بر روی آن قرار می‌گیرند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم می کند. این فضا توسط شرکت‌ های هاستینگ بر روی سرورهایشان ایجاد شده و به مشتریان اجاره داده می‌شود. کلیه فایل ها، عکس ها و … یک وب سایت روی هاست قرار می گیرد تا به صورت شبانه روزی از هر کجای جهان از طریق اینترنت قابل دسترسی باشد.
برای مدیریت هاست، یک کنترل پنل در اختیار صاحب سایت قرار می گیرد. این کنترل پنل یک آدرس اینترنتی، همراه با یک نام کاربری و رمز منحصر به فرد برای ورود به آن می باشد.

نکاتی که درباره هنگام خرید سرویس هاست باید در نظر داشت:

  • میزان فضا (Quata) : مثلا ۱۰۰ مگابایت، ۱ گیگابایت، …
  • نوع هاست : ویندوز یا لینوکس
  • کشوری که سرور هاستینگ در آن قرار دارد.
  • تعداد اکانت‌های ایمیل
  • تعداد دیتابیس‌ها
  • میزان پهنای باند (bandwidth) : حجم اطلاعاتی که در یک ماه می‌توان ارسال و دریافت کرد.
  • پشتیبانی از زبان‌های برنامه نویسی : مثل PHP, ASP و …

 

بیشتر بخوانید: دسته بندی انواع هاستینگ، انوع میزبانی وب

 

دامنه چیست؟

دامنه نام منحصر بفردی است که برای شناسایی سایت اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، و از یک یا چند قسمت تشکیل شده است که با نقطه (دات) از هم جدا شده‌اند.دامنه يا دامين، آدرس وب سایت شما می باشد که از دو قسمت نام و پسوند تشکیل شده است.

پسوندهای بین الملی رایج برای ثبت دامنه، عبارتند از : org, net, com که دارای مصارف عمومی می باشند و هر یک به ترتیب معرف سایتهای تجاری (Commercial) ، شبکه (Network) و سازمانی یا غیر انتفاعی (Organization) می باشند. همچنين يك پسوند ديگر كه بسيار مورد استفاده است پسوند ملي هر كشور است. مثلا سايت هایی كه متعلق به كشور ايران هستند با پسوند ir و سايتهای متعلق به كشور ژاپن با پسوند JP و … ثبت خواهند شد. در ثبت دامنه ها هیچ محدودیتی وجود ندارد ولی نام ها با توجه به اينكه چه كسی زودتر برای ثبت آن نام اقدام كرده باشد، ثبت می شوند.

 

هاست و دامنه

برخی از پسوند های دامنه

 

domain

 

  • .com : معروف ترین پسوند دامنه محسوب می شود که مخفف کلمه Commercial (تجاری) می باشد.
  • .net :برای سایت هایی در زمینه شبکه استفاده می شود و مخفف کلمه Network (شبکه) است.
  • .org : اصولا برای وب سایت های سازمانی و موسسات استفاده می شود که مخفف کلمه Organizations (سازمانی) است.
  • .edu : اصولا برای وب سایت های دانشگاهی استفاده می شود که مخفف کلمه Education (دانشگاهی) است.
  • .ir : برای وب سایت های داخلی کشور ایران استفاده می شود و اختصاص به سازمان و یا طبقه خاصی نمی شود و تمامی وب سایت های می توانند استفاده کنند.
  • و بسیاری دیگر …

 

انواع هاست بر اساس سیستم عامل

  • هاست لینوکس: در این هاست از سیستم عامل محبوب لینوکس استفاده شده است که امکان راه‌اندازی سایت با زبان برنامه نویسی PHP را فراهم خواهد کرد.
  • هاست ویندوز: در این هاست از سیستم عامل ویندوز استفاده شده است که مناسب سایت‌هایی با زبان برنامه نویسی ASP.NET هستند. در هاست‌های ویندوز ایران سرور از جدیدترین نسخه وب سرور IIS، Windows Server و .NETFramework استفاده شده است که امنیت آنها با همکاری شرکت F-Secure تضمین شده است.

 

سرور اختصاصی چیست؟

این نوع از سرویس میزبانی وب به صورت اختصاصی در اختیار یک سایت قرار دارد. در مفهوم سرور اختصاصی دیگر خبری از هاست و تقسیم بندی منابع به سایت‌های همجوار نیست و صرفا یک سایت که روی آن قرار دارد میزبانی می‌شود.

بنابراین می‌توانید هر نوع سفارشی سازی روی آن ایجاد کرده و از نرم افزار و کانفیگ دلخواه خود از لایسنس اورجینال هر نرم افزار استفاده کنید. دسترسی به تنظیمات سرور نیز برای شما فراهم بوده و خلاصه اینکه به همه تنظیمات سرور دسترسی دارید.

این نوع از سرویس های میزبانی وب به صورتی هستند که باید همه نرم افزارهای مورد نیاز و کانفیگ تنظیمات سرور را خود شما انجام دهید. اما از آنجایی که مدیریت سرور نیاز به داشتن دانش و تخصص است، این کار توسط خود میزبانی‌های وب در زمان خرید سرور اختصاصی در 1 الی 3 روز کاری صورت می‌گیرد.

مزیت سرور اختصاصی در این است که دسترسی همه چیز برای شما فراهم است و بر اساس آن می‌توانید کلیه نرم افزارها، کانفیگ امنیتی و اپلیکیشن‌های مورد نیاز را در آن استفاده کنید. اما در مقابل عیبی که در آن وجود دارد قیمت بالا نسبت به سایر سرویس‌های میزبانی وب است.

منظور از محدودیت این است که اگر از سرور VPS استفاده کنید، سرور به گونه‌ای کانفیگ شده است که سریعا مقدار حافظه رم مورد نیاز را به سایت اختصاص داده و مشکل بار ترافیکی برطرف خواهد شد. اما در سرور اختصاصی این وضعیت به دلیل اینکه نیاز است تا قطعه رم روی سرور قرار گیرد کمی زمان‌بر است.

استفاده از سرور اختصاصی صرفا زمانی انجام می‌گیرد که سایت بازدید بسیار بالایی داشته باشد و اینکه نیاز به استفاده از ابزار و نرم افزارهای تخصصی در آن وجود دارد که امکان ارائه آن روی سایر سرویس‌های میزبانی وب وجود ندارد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت ارتباط با ما مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *