اینترنت ماهوارهای چیست؟
اگر شما در محلی دور از مرکز شهر زندگی یا کار میکنید، پس گزینههای اتصال اینترنتی کمی خواهید داشت. یکی از این گزینهها اتصال اینترنتی Dial-up است و گزینهی دیگر احتمالا اتصال اینترنت ماهوارهای خواهد بود.
اینترنت ماهوارهای یک اتصال بدون سیم است و شامل ۳ ظرف ماهواره است؛ یکی در هاب ارائهدهندگان خدمات اینترنت یا ISP، یکی در فضا و دیگری به تجهیزات شما متصل است. علاوهبر ظرف ماهواره، شما به یک مودم و کابلهای برای برقراری ارتباط میان ظرف ماهواره و مودم نیاز دارید. هنگامی که همهی تجهیزات موجود، ISP سیگنالهای اینترنت را در فضا ارسال میکند و سپس آن را تحویل شما میدهد. هر زمانی که شما درخواست (مانند دانلود، یک صفحه جدید، ارسال ایمیل و غیره) میدهید، این درخواست در فضا ابتدا به ظرف ماهواره و سپس به هاب ISP میرود. سپس درخواستِ کاملشده، در میان فضا به ظرف ماهوارهی شما و پس از آن به کامپیوتر شما برمیگردد.
چرا از اینترنت ماهوارهای استفاده میکنیم؟
تنها دلیل این که چرا از اینترنت ماهوارهای استفاده میکنیم، این است که شاید شما در مکانی زندگی میکنید که سایر گزینههای اتصالات اینترنت مانند کابل و DSL در دسترس نیست و ثبت نام اینترنت به روشی دیگر برای شما مقدور نمی باشد. اگر شما از اتصال اینترنتی Dial-up استفاده میکنید، اینترنت ماهواره ای یک ارتقاء برای آن خواهد بود، زیرا سرعت اینترنت ماهواره ای بهطور قابل توجهی سریعتر است. بنابراین در جواب سوال اینکه بین سرویس اینترنت Dial-up و اینترنت ماهواره ای کدام یک بهترین سرویس اینترنت می باشد؟ می توان پاسخ داد که از نظر سرعت اینترنت ، اینترنت ماهواره ای تجربه سرعت بیشتری را به کاربر می دهد
بهغیر از این دلیل، دلایل زیادی برای استفاده از اینترنت ماهوارهای وجود ندارد. در ادامه بامطالعهی مزایا و معایب اینترنت ماهواره ای دلیل آن را متوجه خواهید شد.
معایب اینترنت ماهوارهای
- آبوهوا بر مسیر سیگنال اثر میگذارد؛ در طول شرایط بد آبوهوایی مانند بادهای شدید یا بارانهای طوفانی، شما باید انتظار اینترنت ظعیف را داشته باشید؛ فرض بر این است که شما همیشه اینترنت دارید.
- تاخیر ضعیف یا نرخ پینگ (ping) بالا؛ نرخ پینگ و تاخیر اساسا یکی هستند. هر دو مورد، مدت زمانی که طول میکشد تا دو کامپیوتر، دستگاه، سرویس یا سرور در یک شبکه ارتباط برقرار کنند، آزمایش میکنند.
در مورد اینترنت ماهوارهای، نرخ پینگ مربوط به چگونگی سرعت ارسال و دریافت فایلها است. زمانی که شما باید دیتایی را به فضا، ISP ارسال کنید و دوباره برگردد، اینترنت ماهواره ای تاخیر ضعیف یا میزان پینگ بالایی دارد. بنابراین اگر شما یک gamer هستید یا نیاز دارید که از سرویسهای VoIP استفاده کنید، اینترنت ماهوارهای برای شما مناسب نیست.
- مانعهای کوچک میتوانند سیگنال را تحت تاثیر قرار بدهند، ظرف شما باید به سمت جنوب (در جهت سایر ظروف ماهوارهای) باشد و هر چیزی در مسیر سیگنال ظرف شما قرار دارد، مانند شاخهها یا ساختمانها، میتوانند بر کیفیت سیگنال اثر بگذارند. اگر در جنگل زندگی میکنید، این اتصال اینترنتی میتواند مشکل بزرگی برای شما باشد.
- محدودیتهای پهنای باند؛ هر ماه شما پهنای باند زیادی خواهید داشت که میتوانید از ان استفاده کنید، پیش از آن که ISP از میزان آن بکاهد. این امر مطابق با سیاست منصفانه استفادهی آنها است. در عوض آن برخی ISPها پهنای باند روزانه تعیین میکنند، که کمی بهتر است، زیرا اگر شما پهنای باند خود را بهصورت زودهنگام مصرف میکنید، دیگر لزومی ندارد که صبذ کید تا ماه تمام شود.
- VPN ها با اینترنت ماهوارهای سازگار نیستند؛ زیرا آنها به تاخیر کم و پهنای باند بالا نیاز دارند که کاملا متناقض با اینترنتی است که از طریق ماهواره دریافت میکنید.
- اینترنت ماهواره ای نسبتا گران است؛ شما برای پرداخت هزینه اینترنت با سرعت ۲ مگابایت بر ثانیه، مبلغی در حدود ۱۰۰ دلار در هر ماه پرداخت خواهید کرد. این هزینه ۲ برابر هزینهی ماهیانهی اتصال اینترنتی کابل با سرعت ۲۵ برابر بهتر است.
مزایای اینترنت ماهواره ای
- اینترنت ماهوارهای سریعتر از Dial-up است؛ البته این مزیت به پکیجی که خریداری میکنید، بستگی دارد. اما شما میتوانید این انتظار را داشته باشید که اینترنت ماهوارهای شما ۱۰ تا ۳۵ برابر سریعتر از اینترنت Dial-up باشد.
- اتصالات اینترنت ماهواره ای میتوانند مصارف بالای پهنای باند را مدیریت کنند؛ بنابراین سرعت یا کیفیت اینترنت شما نباید تحت تاثیر «تعداد زیاد کاربران» یا «زمانهای اوج مصرف» قرار بگیرد.
- برای اینترنت ماهوارهای شما به یک خط تلفن نیاز ندارید.
همانطور که مشاهده کردید، معایب اینترنت ماهوارهای بسیار بیشتر از مزایای آن است به همین دلیل در حال حاضر نمی توان آن را به عنوان بهترین سرویس اینترنت دانست. این اتصال اینترنتی بهترین یا معقولترین گزینه نیست و بهطرز عجیبی گران است. برخی از هزینهها ممکن است بهخاطر تکنولوژی باشند، امام این چیزی است که تقاضا و عرضه میشود. در همهی مکانها عرضهی زیادی برای اینترنت وجود ندارد؛ بنابراین تقاضا وهزینهها دحال افزایش هستند تا این مسئله را منعکس کنند.
همانطور که گفته شد، زمانیکه اینترنت ماهوارهای تنها گزینهای است که در اختیار دارید، عیبجویی کردن از آن یا نکوهش آن کار دشواری است. اگر شما به اتصالات اینترنتی DSL یا کابل دسترسی دارید، باید که یکی از آنها را در عوض اینترنت ماهواره ای انتخاب کنید. اینترنت ماهوارهای سریعتر از Dial-up است و این نوع اتصال اینترنتی، دسترسی به اینترنت را برای نواحی که به سایر اتصالات اینترنتی دسترسی ندارند، فراهم میکند. و بهعنوان کلام آخر، داشتن اینترنت ماهوارهای بهتر از این است که هیچ دسترسی به اینترنت نداشته باشید.
اینترنت ADSL چیست؟
adsl یعنی چه؟ قبل از آمدن تکنولوژی DSL، افراد برای اتصال به اینترنت، از طریق مودمهای dial-up متصل میشدند. اینترنت dial-up، ۳ مشکل بزرگ داشت:
.سرعت بسیار پایین
.نبود امکان استفاده از اینترنت و تلفن به صورت همزمان
.به همراه داشتن هزینه اضافی روی قبض تلفن
اما بعد از آن نسل تکنولوژی DSL پا به عرصه گذاشت. ADSL زیر مجموعه پروتکل DSL یا همان Digital subscriber line است. ببینیم اینترنت پرسرعت ADSL چیست.اگر می پرسید adsl مخفف چیست؟ باید بگوییم ADSL مخفف عبارت Asymmetric Digital Subscriber Line یا خط مشترک دیجیتال نامتقارن است.
در واقع میتوان گفت اینترنت ADSL فناوریای است که امکان ارسال اطلاعات را بر بستر خطوط تلفن ثابت فراهم میکند. خطوط تلفن ثابت برای انتقال امواج آنالوگ صوتی طراحی شده است. این خطوط مسی از ظرفیت بالایی برخوردار بوده در حالی که ارسال اطلاعات صوتی تلفن ثابت از ظرفیت بسیار کمی از این خطوط استفاده میکند.
ADSL از ظرفیت باقیمانده این خطوط، برای ارسال اطلاعات دیجیتال استفاده میکند. این ارسال اطلاعات بدون تداخل با خطوط آنالوگ صوتی و بدون اشغال شدن خطوط تلفن صورت میگیرد.
کلمه نامتقارن (Asymmetric) در ADSL به معنای بالا بودن سرعت دانلود نسبت به سرعت آپلود است. سرعت دانلود یا Downstream، به سرعت دریافت اطلاعات، و سرعت آپلود یا Upstream، به سرعت ارسال اطلاعات گفته میشود. درسرویس اینترنت ADSL، نیاز کاربر به دریافت اطلاعات نسبت به ارسال آن بالاتر در نظر گرفته شده است. به همین دلیل در ADSL سرعت دانلود ۴ برابر آپلود است.
انواع اینترنت ADSL
اینترنت ADSL تنها از ظرفیت کمی از خطوط مسی تلفن ثابت استفاده میکند. بعد از فراگیر شدن ADSL به ترتیب انواع اینترنت ADSL شامل ADSL۲ و ADSL۲+ وارد بازار شدند که از نسل های اینترنت ADSL هستند. ADSL۲ و ADSL۲+ تفاوتهایی نسبت به ADSL داشته که موجب افزایش سرعت در دانلود و اتصال سریع آنها به اینترنت شده است.
یکی دیگر از تفاوتهایی که ADSL۲ و ADSL۲+ نسبت به نسل اولیه خود یعنی ADSL دارند، افزایش پهنای باند آپلود است.
نحوه کار اینترنت ADSL
حال سوال اصلی اینجاست که ADSL چگونه کار میکند؟
در منزل یا محل کار شما، کامپیوتر به وسیله کابل RJ۴۵ یا به صورت وایرلس به مودم وصل و مودم به وسیله کابل تلفن به پریز تلفن متصل میشود. ممکن است کابل تلفن مودم در ابتدا به یک اسپلیتر متصل و از آن به پریز وصل شود.
اطلاعات از کامپیوتر به صورت دیجیتال به مودم ارسال میشود. مودم آنها را به سیگنالهای صوتی تبدیل کرده و سپس از طریق کابل تلفن به سمت خطوط تلفن و مرکز اینترنتی ارسال میکند. کار اسپلیتر در این میان جداسازی امواج آنالوگ صوتی و دیجیتال از یکدیگر است.
طول امواج اطلاعات، نسبت به امواج سیگنالهای صوتی متفاوت است. به همین دلیل میتوان از خطوط مسی برای انتقال اطلاعات و سیگنالهای صوتی بدون ایجاد تداخل استفاده کرد.
اطلاعات به مرکز اینترنتی ارسال شده و در نهایت پاسخ به صورت سیگنال صوتی از طریق همان خطوط تلفن برای کاربر ارسال میشود. مودم جواب را از خطوط تلفن دریافت، آن را به امواج دیجیتال تبدیل و برای کامپیوتر ارسال میکند.
مزایای اینترنت ADSL
حالا که میدانیم adslچیست به مهمترین مزایای اینترنت ADSL میپردازیم. از مزایای اینترنت ADSL میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به راحتی، روی بستر تلفن ثابت خود میتوانید با درخواست از شرکت ارائهدهنده خدمات، صاحب سرویس ADSL شوید.
- هزینه اینترنت ADSL نسبت به اینترنتهای دیگر بسیار ارزان است. شما تنها باید هزینه اشتراک ماهانه را به شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنت پرداخت کنید. علاوه بر آن دیگر نیازی نیست هزینه اضافی روی قبض تلفن ثابت خود بابت اینترنت پرداخت کنید.
- به طور همزمان میتوانید از خط تلفن و اینترنت، بدون هیچ مشکلی استفاده کنید.
کاربرد اینترنت ADSL
اینترنت ADSL بیشتر برای استفاده در منزل یا محیطهای اداری که نیاز به دانلود یا آپلود بالا ندارند مورد استفاده قرار میگیرد. از نظر هزینه برای افرادی که در منزل برای وبگردی یا دانلود موزیک و فیلم از اینترنت استفاده میکنند، استفاده از این سرویس مقرونبهصرفه است. علاوه بر این، در ادارهها و مراکزی که استفاده از اینترنت زیاد نیست، از این سرویس اینترنت استفاده میشود.
سرعت اینترنت ADSL
ADSLسرعت اینترنت نسبت به ADSL+ و ADSL۲+ کمتر است. سرعت دانلود اینترنت ADSL هشت مگابیت بر ثانیه و آپلود آن ۱ مگابیت بر ثانیه است. این بدین معنی نیست که شما در هر صورت چنین سرعتی دریافت خواهید کرد.
عوامل مختلفی بر سرعت اینترنت شما تاثیرگذار است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
.فاصله شما از مرکز مخابرات
.کیفیت سیم کشی از مخابرات تا منزل شما
.نوع سرویس اینترنت انتخابی
.کیفیت سیم کشی داخل ساختمان
.مرکز ارائهدهنده سرویس اینترنت
اما سرعت اینترنت ADSL۲ و ADSL۲+ متفاوت است. در ADSL۲ سرعت دانلود ۱۲ مگابیت بر ثانیه و در ADSL۲+، ۲۴ مگابیت بر ثانیه است. همان عواملی که بر میزان سرعت ADSL تاثیر گذار بوده، بر ADSL۲ و ADSL۲+ نیز تاثیرگذار است.
راهنمای راه اندازی اینترنت ADSL پرسرعت
برای راهاندازی سرویس اینترنت ADSL شما باید با یکی از مراکز ارائه دهنده خدمات اینترنت تماس بگیرید. قبل از این کار حتما در مورد آن شرکت و کیفیت سرویسدهی آن تحقیق کنید.
بعد از انتخاب نوع سرویس اینترنت و تکمیل ثبتنام، شماره خط تلفن ثابت شما برای راهاندازی به مرکز مخابرات ارسال میشود. در مرکز مخابراتی روی خط شما تجهیزاتی قرار داده شده که بستههای اطلاعاتی ارسالی به سمت مرکز اینترنتی هدایت شود. به این عمل اصطلاحا رانژه شدن خط میگویند. راهاندازی خط در مخابرات، چند روز طول خواهد کشید.
بعد از راهاندازی خط، شما باید مودم خود را تنظیم کنید. برای این کار میتوانید از کارشناسان فنی مرکز ارائهدهنده سرویس اینترنت کمک بگیرید. بعد از انجام تنظیمات مودم، آن را به خط تلفن ثابت خود وصل کرده و به راحتی از اینترنت آن استفاده کنید. امیدواریم این متن برای شما مفید بوده و هرگونه ابهام در این زمینه برای شما رفع کرده باشد.