انواع مودم
آشنایی با انوع مودم و کاربرد های آن در روش اتصال و زیرساختارها همواره تعیین کننده قابلیت دسترسی سریع به اینترنت

انواع مودم
است. به همین خاطر خوب است که با انواع مودم آشنا باشیم.
اتصال مودم با سیم Wired:
یکی از انواع مودم ها، مودمهای با سیم هستند که دارای یک پورت USB و یک پورت LAN هستند. با این حال، چنین امکانی نیز وجود دارد که برخی از مودمهای با سیم، فاقد پورت USB باشند و بعضی دیگر پورت LAN نداشته باشند. البته مودمهایی که اخیراً در بازار قابل خریدند، همگی از پورت LAN برخوردارند. اگر مودمی که شما دارید هر دو پورت را دارد، توصیه میشود حتما از پورت LAN استفاده کنید.
مودمهایی که با سیم یا تک پورت باشند، میتوانند تنها به یک دستگاه وصل شوند. با وجود گسترش استفاده از اینترنت و دستگاههای هوشمندی نظیر تلفن همراه، لپتاپ، تبلت و غیره، این نوع مودم با وجود محدودیتی که دارد، به هیچوجه کارایی ندارد و توصیه نمیشود.
اتصال مودم بیسیم Wireless:
مودم وایرلس یا وایفای، نامی است که روی انواع مودم بیسیم گذاشته شده است. نام WiFi توسط اتحادیه وایفای بر محصولاتی گذاشته شده است که در شبکه محلی بیسیم فعالیت میکنند و به وسیله آنها ارتباط شبکه اینترنت به صورت بیسیم برقرار میشود. این نوع مودم، بهترین نوع برای استفاده همزمان چند کاربر و چند دستگاه است.
مودم ADSL:
این نوع مدل، یکی از پراستفادهترین و رایجترین روشهای اتصال به اینترنت به حساب میآید که ساختاری متنوع برای برقراری ارتباط دارد. مودم ADSL با استفاده از پورت تلفن به شبکه تلفن متصل میشود و بعد از تایید اطلاعات پیکربندی، شرایط لازم برای اتصال به اینترنت را ایجاد میکند. انتقال دادههای تحت شبکه از دو طریق سیمی با بهرهگیری از پورت LAN و وایرلس به وسیله فناوری WiFi اتفاق میافتد.
مودم وایمکس:
مودم وایمکس، فناوریای است که بدون نیاز به خط تلفن، اتصال به اینترنت را برای شما فراهم میکند. این فناوری اولین بار در سال ۲۰۰۱ بود که پایهگذاری شد و پهنای باندی که ارائه میداد در حدود ۳۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه بود. در سال ۲۰۱۱ آخرین نسخه از وایمکس معرفی شد که پهنای باندش تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده بود. این نوع وایمکس، رقیب اصلی فناوری TD-LTE به حساب میآید که در ادامه آن را نیز معرفی میکنیم.
مبیننت اولین شرکت ارائه دهنده اینترنت وایمکس در ایران شناخته میشود و بعد از آن ایرانسل فعالیت خودش را به عنوان رقیب او شروع کرد. با به وجود آمدن اینترنت ۴G و زیرشاخههای آن و همچنین بالا بودن قیمت اینترنت وایمکس نسبت به طرحهای اینترنت دیگر، کاربران مبیننت و ایرانسل نیز در بخش وایمکس کاهش پیدا کردند. طوری که امروزه میبینیم که ایرانسل به دلیل استقبال کمی که از تکنولوژی وایمکس داشت، پشتیبانی از آن را متوقف کرد و تمرکزش را روی اتصال TD-LTE گذاشته است. نوع استاندارد مودم بیسیم:
اولین استانداردهایی که برای مودمهای بیسیم تعیین شده بودند، استانداردهای A و B بودند. در حال حاضر این استانداردها منقضی شدند و کلاً از خط تولید خارج شدهاند. پس از آن هم نوبت استاندارد g بود که وارد بازار مودم شود، ولی این استاندارد هم از دور خارج شد. در حال حاضر، سه استاندارد n و ac و ad روی مودمها کار گذاشته شدهاند.
رابطها:
رابطهای مودم، همان پورتهای آن هستند. این پورتها میتوانند پورت LAN یا تلفن یا USB باشند. پورت USB برای به اشتراک گذاشتن دادهها با دیگر دستگاههای متصل به مودم کاربرد دارد.
داشتن چهار پورت LAN به این معناست که ۴ سیستم میتوانند به صورت مستقیم و کابلی به مودم متصل باشند و از اینترنت بهرمند شوند. همچنین بطور استانداد تا ۲۵ دستگاه میتوانند از طریق بیسیم به یک مودم چهار پورت وصل شوند و اینترنت دریافت کنند.
مودمهای تکپورت هم در بازار موجودند ولی با وجود تفاوت قیمت کمی که با مودمهای چهار پورت دارند، مورد استقبال زیادی قرار نگرفتند.
مصرف کننده باید با توجه به نوع فضایی که میخوهد در آن مودم را کار بگذارد و تعداد کاربرانی که قرار است از طریق آن به شبکه اینترنت متصل شوند، مودمش را با تعداد پورت مناسب انتخاب کند.
سرعت انتقال اطلاعات در مودم:
هنگام خرید مودم باید حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در داخل شبکه اینترنت را بدانید. برای مثال مودمهای سری N، سرعت انتقال ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه را دارند و مودمهای سری ac، سرعت ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه را تامین میکنند.